2020-01-17 08:36:07

Finwire Smallcap

Lifeassays joint venture Aegirbio har tagit in 4,5 miljoner kronor i en första finansieringsrunda

Diagnostikbolaget Lifeassays och Abreos Biosciences joint venture Aegirbio har tagit in 4,5
miljoner kronor i en första finansieringsrunda, en så kallad pre-ipo. Kapitaliseringen baserades på ett värde på bolaget om 70 miljoner kronor före nyemissionen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Aegirbio ska använda kapitaltillskottet för att snabbt komma igång med försäljningen i USA.
Aegirbios test för uppföljning av behandling med Tysabri, ett läkemedel för behandling av patienter med multipel skleros, MS, kommer nu att sättas upp i USA. I USA finns det 14 000 patienter som behandlas med Tysabri och med en laboratorietest plus en test på Magniareader uppskattas värdet på marknaden vara 700 miljoner kronor.

"Med resurserna ifrån denna pre-IPO tar vi nu sats mot noteringen på Spotlight Markets under årets första hälft. Teamet i USA kan fokusera på den logistik som krävs för att få upp Tysabritestens provvolymer och naturligtvis arbetet med att rekrytera nya kunder. I Europa blir vårt fokus att ta fram de första testerna på Magniareader plattformen", säger Anders Ingvarsson, vd i Lifeassays och tillförordnad vd i Aegirbio

Eminova Partners har agerat finansiell rådgivare till Aegirbio i samband med denna pre-IPO och gör även det för den noteringen och den kapitalanskaffning som kommer att ske under våren 2020.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Bolag: Lifeassays
Kategorier: funding healthcare ipo lifescience medtech ngmexchange stocks