2021-12-06 14:26:00

Finwire Smallcap

Igrene stiger kraftigt - lyfter upp att EU diskuterar att klassa viss naturgas som grön energi

Gasprospekteringsbolaget Igrene har på måndagen rusat med runt 100 procent efter att ha skickat ut ett kortfattat pressmeddelande. Bolaget lyfte upp att det pågår en diskussion inom EU-kommissionen att klassa kärnkraft och viss typ av naturgas som grön energi, information som figurerat i media tidigare och i sig alltså inte är ny.

Finwire ringde upp Igrenes tillförordnade vd Mats Budh för att höra vad detta innebär för bolaget.

- Det här underlättar för vårt mål att sätta upp en produktionsanläggning för metangas inom Morafältet. Det senaste året har vi mött ett politiskt motstånd men med det här eventuella beslutet från EU-kommissionen, som vi hoppas på, ändras drastiskt de möjligheterna, säger Igrene-chefen och fortsätter.

- Vi har EU för att ta sådana här beslut som är gemensamma för hela unionen, så jag har svårt att se att Sverige ska kunna gå någon egen väg.

Frågan om naturgas och kärnkraft har varit omdiskuterad i Europa.

I sitt pressmeddelande hänvisade Igrene till två artiklar från EnergyMonitor och Bloomberg från i november. Det kan nämnas i sammanhanget att Igrene har en pågående nyemission med teckningstid till 10 december och handel med uniträtter till 7 december.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire

Igrene
commodities energy