2019-05-23 15:30:22

Finwire Denmark

'Jeg kan ikke se, hvorfor Stenocare ikke skulle være noteret på hovedmarkedet,' mener CannTrust-chef og nyt bestyrelsesmedlem - interview

Den medicinske cannabis, som danske patienter indtil nu har fået langet over disken på apoteket, bærer mærket Stenocare. Og danske Stenocare henter selv sine produkter fra den canadiske cannabiskæmpe CannTrust, som har investeret i, at det danske selskab kan blive en nøglespiller på det europæiske marked.

Finwire mødte CannTrusts investerings- og partnerskabsdirektør Ian Abramowitz i forbindelse med hans visit i Danmark. For Abramowitz er også nyt bestyrelsesmedlem hos den danske partner.

"På et tidspunkt vil Danmark formentlig lukke grænserne (for import, red.) og I vil have jeres egen cannabisindustri i Danmark. Når det sker, vil vi være partnere med et meget succesfuldt cannabisselskab i Europa," fortæller han.

For de danske standarder er så høje, at er det godt nok til Danmark, er det godt nok til Europa, fortæller han over en kop kaffe på Hotel Radissons café.

"Canadiere ved jo ingenting om det europæiske marked. Prøver vi at komme ind, ville landene smække døren i hovedet på os. Men det er de samme, som i dag banker på hos Stenocare, fordi de allerede er i Europa," fortæller han.

Han tilføjer, at der lige nu er mulighed for minimum tre lande i Europa, hvor Stenocare, og dermed indirekte CannTrust, kan blive de første spillere, efterhånden som de legaliserer.

Ifølge Sundhedsministeriets oplysninger fra marts, havde omkring 1.400 patienter fået udskrevet medicinsk cannabis i Danmark siden forsøgsordningen begyndte i januar 2018.


To market, to market - til hovedmarkedet

Abramowitz startede i 2016 i CannTrust som selskabets først CFO i forbindelse med en lokal børsnotering. I hans år på posten var han med til at bringe selskabet videre til en notering på Wall Street i New York og en market cap på omkring 1,5 mia. dollars.

For seks år siden blev CannTrust stiftet som et privat selskab med otte ansatte, og blev i august 2017 børsnoteret på en af de mindre børser. Sidste år rykkede noteringen så til en dual-listing på hovedbørsen i Canada, Toronto Stock Exchange og på New York Stock Exchange.

Til spørgsmålet om, hvorvidt Stenocare burde være på Nasdaq i stedet for vækstbørsen Spotlight Stock Exchange, svarer det nye bestyrelsesmedlem:

"Lad mig sige det sådan; jeg kan ikke se, hvorfor de ikke skulle være på hovedmarkedet."

Stenocare blev sidste år i oktober børsnoteret på svenske Spotlight til kurs 8,8 DKK, og handles torsdag oppe med 13 procent i 29,20 kroner, efter at være udnævnt til Årets IPO i 2018 i Stockholm.


Kliniske studier på vej i 2020

Abramowitz, der oprindeligt er fra Sydafrika flyttede sammen med sin kone for 30 år siden til Canada på grund af, at deres børn var små og de ikke ønskede, at de skulle vokse i et samfund hårdt presset af apartheid. Valget faldt på Canada, da familien skulle finde et "fritænkende" sted.

Men trods fritænkning i lande som både Canada og Danmark så møder man stadig skepsis, navnlig blandt lægerne, fordi der fortsat mangler kliniske beviser, der dokumenterer effekten.

"Der mangler kliniske studier på området. Jeg kunne fortælle dig en masse anekdoter om folk, der har fået det bedre, men det der virkelig kan rykke er kliniske beviser," fortæller han.

Lige nu sponsorerer CannTrust tre kliniske studier, der fokuserer på blandt andet smerte og PTSD, to studier i Canada og ét i Australien på Gold Coast University Hospital i Queensland.

"Dette vil være en kæmpe fordel både for os, men også for selskaber som Stenocare," fortæller Ian Abramowitz.

Han venter, at studierne vil have resultater inden for 6 til 12 måneder.

Annabella Pultz
Nyhedsbureauet Finwire

Stenocare
consumerservices exclusive healthcare leisure