2023-11-07 09:02:52

Finwire Funds

Lucy Global Fund minskade 1,59 procent i oktober - Nike och Microsoft bidrog positivt

Fonden Lucy Global Fund A minskade 1,59 procent i oktober. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 8,27 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Therese Nyrén.

Inledningsvis skriver förvaltaren att oktober varit en turbulent månad, med stor osäkerhet på de finansiella marknaderna.

De portföljinnehav som utvecklats bäst under månaden var innehaven i Nike, Microsoft och Musti Group. För den sistnämnda finns inga nya företagsspecifika nyheter.

Nike rapporterade högre vinst per aktie än förväntat och försäljningen ökade med 2 procent jämfört med föregående år.

Microsoft rapporterade en omsättningstillväxt på 13 procent i amerikanska dollar och en vinst per aktie som överträffade förväntningarna.

I den negativa vågskålen fanns Farfetch, RealReal och Ermenegildo Zegna.

RealReal är en digital marknadsplats för andrahandsförsäljning av lyxvaror. Eftersom bolaget är i en tidig fas och riskerna är stora svänger aktiekursen mycket förklarar förvaltaren.

"Samtidigt finns stora möjligheter för det bolag som kan ta en ledande roll på marknaden för återbruk av lyxprodukter, som genomgående är av hög kvalitet och kan användas under lång tid. I fonden finns därför ett mycket litet innehav. Vi inväntar rapporten den 7:e november", utvecklar förvaltaren.

Avslutningsvis skriver förvaltaren att lyxbolagen visar på starka prestationer, något som dels beror på att deras målgrupp inte är lika priskänslig som övriga konsumentbolag.

“Det finns en ökande trend i Asien där människor reser mer inom sina egna länder och även söker sig till platser som Hong Kong och Japan. Detta kan gynna försäljningen av lyxvaror, särskilt med tanke på den minskade värdet av den japanska yenen.”

Lucy Global Fund A, %oktober, 2023
Fond MM, förändring i procent-1,59
Fond i år, förändring i procent8,27

Tove Linder
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Lucy Global Fund A
mutualfunds