2024-02-28 12:18:23

Finwire Funds

Förvaltaren optimistisk gällande 2024 - Proethos Fond

I senaste nyhetsbrevet skriver Proethos Fonds förvaltare Magnus Alfredsson att många av aktierna i fondens portfölj tryckts tillbaka under de senaste 3 åren, men att man nu börjar se en vändning.

"Att dra upp kortsiktiga prognoser om var företag och sektorer är på väg är dömt att misslyckas, men om man lyfter blicken och unnar sig själv en lite längre horisont så träder en tydligare bild fram. Vi vet vad vi måste göra de kommande 10-15 åren om vi skall kunna leva och må bra på den här planeten. Gör vi mindre nu så måste vi göra mer sen", skriver Alfredsson.

Förvaltaren är optimistisk och tror att 2024 kan bli ett bra år, även om mycket hänger på ett framtida positivt sentiment och räntenivåerna.

Vidare lyfter förvaltaren Renewcells konkurs vilket man tycker är tråkigt både för fonden och för modebranschen. Däremot var bolagets vikt i fonden endast 0,01 procent.

Enligt data från Avanza har Proethos Fond sjunkit 13,57 procent i år.

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Proethos Fond
fundsustainability mutualfunds