2024-03-06 08:44:55

Finwire Funds

Lucy Global Fund ökade 4,87 procent i februari - Duolingo, Ferrari och Brunello Cuccinelli i topp

Fonden Lucy Global Fund A steg 4,87 procent i februari. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Therese Nyrén.

De främsta bidragsgivarna till fondens avkastning under månaden var Duolingo, Ferrari och Brunello Cucinelli.

Duolingo uppges ha upplevt en stark tillväxt under senaste perioden, drivet av ökad försäljning bland annat kopplat till familjeerbjudanden och nyårskampanjer.

Brunello Cuccinelli presenterade en god rapport för det fjärde kvartalet med en tillväxt omkring 26 procent och förvaltaren menar att utsikterna för 2024 samt 2025 pekar på fortsatt god tillväxt.

Gällande Ferrari skriver förvaltaren att bolaget rapporterade ett starkt fjärde kvartal för 2023 med ett resultat över förväntat där det justerade rörelseresultatet var cirka 2,2 procent högre än konsensus.

"Prognoserna för 2024 ligger i linje med marknadens förväntningar, och företaget visar ökat förtroende för att uppnå sina ambitiösa mål för 2026. Framgången drivs delvis av stark efterfrågan på specialmodeller som Daytona SP3 och 812 Competizione samt från ökad personalisering och prissättning", skriver förvaltaren.

I den negativa vågskålen fanns istället Coursera, Marimekko och Fenix Outdoor.

Coursera föll under perioden efter en insiderförsäljning, Marimekko guidar för svagare framtidsutsikter och Fenix Outdoor presenterade minskade totalintäkter under det fjärde kvartalet.

På den bredare marknaden pekar förvaltaren på att både europeiska och amerikanska index stigit under månaden där marknaden generellt haft en mer positiv syn på bolagens vinster och den ekonomiska tillväxten.

"Starka prestationer från ledande teknikföretag och andra stora aktörer har drivit indexen uppåt, trots högre global inflation och justerade ränteförväntningar. Konsumentsektorn har utmärkt sig, medan energi och fastigheter har haft det svårare. Överlag ser framtiden ljus ut för aktiemarknaderna, stärkt av förbättrade ekonomiska utsikter och minskade energikrisbekymmer."

Lucy Global Fund A, %februari, 2024
Fond MM, förändring i procent4,87

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Lucy Global Fund A
mutualfunds