2024-04-03 09:24:51

Finwire Funds

Lucy Global Fund ökade 6,04 procent i mars - lyfter växande second hand-handel online

Fonden Lucy Global Fund A steg 6,04 procent i mars. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Therese Nyrén.

De främsta bidragsgivarna till fondens utveckling under månaden var The Realreal, Lyko och Prada.

"The RealReal har utmärkt sig som en ledande online-återförsäljare av lyxvaror, medan Lyko har firat framgångar inom skönhetsindustrin genom betydande omsättning och innovativa lanseringar. Prada visade på stark tillväxt och lönsamhet med fokus på innovation och hållbarhet", skriver förvaltaren.

Bland de innehav som bidrog negativt under månaden fanns Lululemon, Kering och Salvatore Ferragamo.

Lululemon uppges ha utvecklats negativt trots en redovisad omsättningsökning. Kering pressades samtidigt efter en vinstvarning för Gucci och Salvatore Ferragamo kämpade med minskad lönsamhet.

Vidare lyfter förvaltaren upp det växande intresset för second hand-handel online.

"En värld där konsumtionen ständigt ifrågasätts ur ett hållbarhetsperspektiv, har online-återförsäljning av begagnade varor seglat upp som en intressant spelare. Inte för att den toppar lönsamhetslistorna, men dess förmåga att locka till sig en allt mer medveten konsumentkrets kan inte förnekas."

I USA uppges försäljningssiffrorna för denna sektor under det senaste året uppgått till 20 miljarder dollar, en ökning med 11 procent från året dessförinnan.

Förvaltaren menar att framtidsutsikterna för sektorn pekar mot en fördubbling av denna siffra inom ett decennium. Nyrén lyfter att företag både inom lyx och mer prisvänliga alternativ tagit plats på den växande marknaden.

"Denna trend mot återförsäljning markerar utan tvekan en potentiellt omvälvande förändring för hela detaljhandelssektorn. Än så länge kämpar dock de företag som banar väg för denna revolution med att balansera ambitionerna om lönsamhet mot de praktiska realiteterna."


Lucy Global Fund A, %mars, 2024
Fond MM, förändring i procent6,04

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Lucy Global Fund A
mutualfunds