2024-04-11 14:55:57

Finwire Funds

Augmented Reality Fund ökade 1,0 procent i mars - Micron var månadens vinnare

Fonden Augmented Reality Fund A steg 1,0 procent i mars, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 6,1 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 8,2 procent och är därmed sämre än index som har ökat 14,2 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av fondens förvaltare Magnus Nicklasson.

Inledningsvis skriver förvaltaren att det varit ett starkt första kvartal för aktiemarknaden. Däremot har inflationen, i framförallt USA, bitit sig fast på högre nivåer än önskat.

"Trenden går definitivt åt rätt håll men inflationen har kommit in högre än FED:s förväntningar. Detta har lett till mer försiktiga uttalanden gällande kommande sänkningar", skriver förvaltaren.

Marknaden prisar nu in en första sänkning i juli, men sannolikheten är relativt hög för en sänkning redan i juni.

Gällande portföljens utveckling stack Micron ut på den positiva sidan med en avkastning om 23,9 procent för mars.

"Micron vittnar om en stor efterfråga och vissa av deras chips är slutsålda. Micron har även minneschips som är centrala i färdiga produkter så som AR-glasögon, och tros nu kunna höja priser och därmed förbättra marginaler."

I den negativa vågskålen under månaden fanns Adobe som sjönk med 11,6 procent. Nedgången kom efter att man presenterat en kvartalsrapport med sämre framtidsprognoser än väntat.

Vidare skriver förvaltaren om Apples Vision Pro och att man har planer på att lansera produkten på allt fler marknader utanför USA. En viktig marknad uppges vara Kina.

"Det är välkänt att relationen mellan USA och Kina inte är helt okomplicerad, därför är det intressant att det kommer information om att den kinesiska tech-jätten Tencent kommer stötta Vision Pro och se till så att deras viktigaste appar finns tillgängliga för Vision Pro's användare."

De största innehaven i fondens portfölj vid månadsskiftet var Qualcomm, Coherent och Micron med exponeringar om 7,59, 6,27 respektive 6,21 procent.

Augmented Reality Fund A, %mars, 2024
Fond MM, förändring i procent1,0
Index MM, förändring i procent6,1
Fond i år, förändring i procent8,2
Index i år, förändring i procent14,2

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Augmented Reality Fund A
fundtech mutualfunds