2024-04-11 16:21:36

Finwire Funds

eSports Fund ökade 3,7 procent i mars - Saudiarabien fortsätter satsa på eSport

Fonden eSports Fund steg 3,7 procent i mars, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 6,1 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 2,1 procent och är därmed sämre än index som har ökat 14,2 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Magnus Nicklasson.

Inledningsvis skriver förvaltaren att det varit ett starkt första kvartal för aktiemarknaden. Däremot har inflationen, i framförallt USA, bitit sig fast på högre nivåer än önskat.

"Trenden går definitivt åt rätt håll men inflationen har kommit in högre än FED:s förväntningar. Detta har lett till mer försiktiga uttalanden gällande kommande sänkningar", skriver förvaltaren.

Marknaden prisar nu in en första sänkning i juli, men sannolikheten är relativt hög för en sänkning redan i juni.

Svenska Media and Games Invest har utvecklats mycket starkt sedan de släppte sin kvartalsrapport där man uppvisade en stark organisk tillväxt med stort inflöde till kundbasen. Förvaltaren menar också att man ser en tendens kring att kunder börjat öka sina reklambudgetar igen.

Även innehavet i Huya levererade en bra rapport och den kinesiska streamingjätten steg 21 procent i mars.

I den negativa vågskålen fanns Corsair Gaming.

"Det amerikanske bolaget som arbetar med framför allt speltillbehör så som keyboards, hörlurar och liknande påverkas direkt av hur PC-marknaden ser ut. Under 2023 minskade PC-marknaden med cirka 15 procent men många menar att marknaden nu nått en botten, och man kan nu se en försiktig tillväxt återigen", skriver förvaltaren.

Avslutningsvis skriver förvaltaren att Saudiarabien fortsätter satsa på eSport och vill bli ledande en ledande aktör inom sektorn. Nu håller man på att skapa ett eSportsdistrikt som planeras vara värdplatsen för eSports World Cup.

"För att säkerhetsställa evenemang har det nu avslöjats att ESL Faceit tecknat ett femårigt kontrakt med Qiddiya om att få eSport-evenemang till staden. ESL är världens största arrangör av eSports-turneringar och ägdes tidigare av svenska MTG."

De största innehaven i fonden var vid månadsskiftet Electronic Arts, Take Two Interactive och Capcom med portföljvikter om 7,73, 7,21 respektive 5,63 procent.

eSports Fund, %mars, 2024
Fond MM, förändring i procent3,7
Index MM, förändring i procent6,1
Fond i år, förändring i procent2,1
Index i år, förändring i procent14,2

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

eSports Fund
consumergoods fundtech gaming mutualfunds