2024-05-10 09:29:00

Finwire Funds

Lucy Global Fund minskade 4,50 procent i april - negativa bidrag från PVH

Fonden Lucy Global Fund A minskade 4,50 procent i april. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Therese Nyrén.

De främsta bidragsgivarna under månaden var Prada, Marimekko och Duolingo.

Prada presenterade en stark rapport under månaden med en ökad försäljning om 18 procent inom detaljhandeln.

"Varumärkena Prada och Miu Miu presterade särskilt starkt, med imponerande tillväxt i Asien-Stilla havet, Europa, Amerika, Japan och Mellanöstern. Det fanns en stabil utveckling inom detaljhandeln, särskilt i produktkategorier som solglasögon och dofter. Prada är optimistisk inför framtiden och fokuserar på nya marknadsföringsstrategier för fortsatt tillväxt", skriver förvaltaren.

Negativa bidrag kom framförallt istället från PVH, Lyko och Salvatore Ferragamo som alla tre hade tvåsiffriga nedgångar under april.

PVH uppges ha presenterat en svag försäljnings- och marginalprognos för 2024. Prognosen visar att bolaget behöver ett till två år längre på sig för att nå målet om en vinstmarginal om 15 procent.

"I Europa syns en nedgång i orderboken för andra halvåret, vilket kan leda till en försäljningsminskning på 5 procent och påverka den totala försäljningen negativt. Rörelsemarginalen väntas bli oförändrad från tidigare konsensus på cirka 0,85 procent, trots förbättringar i Nordamerika."

Trots stigande priser menar förvaltaren att efterfrågan på lyxvaror fortsätter vara stark. Detta kan tyckas vara förvånande men förklaras delvis enligt Nyrén av fenomenet "lipstick effect". Konsumenter tenderar att köpa lyxvaror som kosmetika eller designertillbehör som en form av ekonomisk tröst. Samtidigt fortsätter kapitalstarka konsumenter att investera i högkvalitativa lyxprodukter som långsiktiga tillgångar.

Lucy Global Fund A, %april, 2024
Fond MM, förändring i procent-4,50

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Lucy Global Fund A
mutualfunds