2019-04-10 14:14:21

Finwire News

Börsplus ger köpråd för Cloetta och plockar in aktien i portföljen

Godistillverkaren Cloetta blöder pengar i den svenska lösgodisverksamheten. Det står högt upp på att bolagets agenda att fixa det problemet, men marknaden verkar inte tro på planen och börsen tror inte på aktien. "Det ger bra förutsättningar för positiva överraskningar. Vi plockar in en post till Börsplus portfölj", skriver Börsplus i en analys på onsdagen.

Analystjänsten konstaterar att Cloetta inte har varit särskilt bra på att allokera det kapital som genereras i rörelsen och bolagets förvärvshistorik är ganska nedslående. Fokus ligger nu inte främst på nya förvärv utan på att åtgärda lönsamheten i verksamheten.

"De förbättringsåtgärder Cloetta nu jobbar med låter rimliga och vi tror chansen är god att resultatet fortsätter stärkas framöver. Då borde den billiga aktien kunna uppvärderas något.
Skulle Cloetta misslyckas och få en ännu lägre värdering än vad aktien redan har, så är inte nedsidan enorm. Verksamheten är dessutom konjunkturstabil för den som tycker det är lite läskigt att mycket annat på börsen redan klättrat 20 procent bara i år. Vi tycker oddsen lockar tillräckligt för ett köpråd och köper även in en post till Börsplus portfölj", skriver analystjänsten i sin slutsats.

Börsplus ser i sitt huvudscenario på några års sikt en potential på 47 procent i aktien. Det optimistiska scenariot ger en avkastning på 94 procent och det pessimistiska scenariot en kursnedgång på 14 procent.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Cloetta
analytics consumergoods foods retail stocks