2019-05-22 08:00:07

Finwire News

Grundarfamiljen vill köpa ut Oriflame från börsen - erbjuder 227 kronor per aktie

Grundarfamiljen af Jochnick lägger bud på kosmetikabolaget Oriflame. Erbjudandet är på 227 kronor per aktie och kommer inte att höjas, enligt ett pressmeddelande.

"Vår familj har alltsedan bolaget grundades 1967 varit djupt engagerad i Oriflame och vi känner ett stort ansvar i rollen som bolagets huvudägare. Det har dock blivit allt mer påtagligt för oss att bolaget just nu står inför ett antal utmaningar. Vi anser att bolaget behöver genomdriva omfattande förändringar på sina kärnmarknader, vilket är svårt som publikt bolag", säger Alexander af Jochnick som är ordförande i Oriflame. Han är även representant för Walnut Bidco som formellt lägger budet.

Budet innebär en premie om 34,8 procent jämfört med gårdagens stängningskurs på 168,35 kronor. Jämfört med den volymvägda genomsnittliga utdelningsjusterade stängningskursen de senaste tre månaderna är premien 29 procent.

"Aktieägarna ges en möjlighet till en kontant ersättning idag, att jämföras med fortsatt aktieägande i en verksamhet som har utmanande marknadsförutsättningar. I syfte att ge full transparens för aktiemarknaden lämnar vi vårt bästa och slutliga pris i Erbjudandet, som således inte kan höjas", säger Alexander af Jochnick.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Oriflame
consumergoods ma