2019-08-09 16:29:35

Finwire News

Tonåringar används för att producera Amazon Alexa-enheter i Kina

Tonåringar används för att producera Amazon Alexa-enheter i Kina som en del av ett kontroversiellt och ofta olagligt sätt att möta uppsatta produktionsmål. Det rapporterar The Guardian.

Det rör sig om den ökända kontraktstillverkaren Foxconn. Intervjuer visar på att många unga i åldern 16 till 18 har tvingats att jobba natt och övertid för att producera de smarta högtalarna.

Enligt dokument klassificeras tonåringar som "interns", och deras lärare får betalt för att följa med barnen till fabriken. Därutöver vill man att lärarna ska uppmuntra barnen att jobba mer än det vanliga skiftet.

Mer än 1 000 tonåringar i åldern 16 till 18 har anställts. Kinesiska tillverkningsfabriker får anställa studenter över 16 år, men det är olagligt att de jobbar natt och övertid.

Foxconn har erkänt att studenter har anställts illegalt och man vidtar åtgärder för att lösa situationen. De ser dock inget problem med att man anställer studenter under 18 år, då det anses ge praktisk arbetserfarenhet.

https://www.theguardian.com/global-development/2019/aug/08/schoolchildren-in-china-work-overnight-to-produce-amazon-alexa-devices

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Bolag: Amazon
Kategorier: consumergoods ecommerce retail tech