2019-10-02 08:51:09

Finwire News

Immunovias läkemedelspartner utökar studie - samarbete går långsammare än väntat

Forskningsbolaget Immunovias läkemedelspartner, som utvärderar bolagets Immray-teknik, utökar en pågående studie för att validera statistiken. Samarbetet har utvecklats långsammare än bolaget trott, skriver de i ett pressmeddelande.

- Utvecklingen av vårt läkemedelssamarbete har gått något långsammare än vi först förväntade oss. Men det görs goda framsteg och vi förblir mycket optimistiska i fråga om det gemensamma projektet, skriver bolagets vd Mats Grahn i pressmeddelandet.

Målet med samarbetet är att skilja på patienter som svarar på deras läkemedel mot lungcancer gentemot de patienter som inte svarar.

"De viktigaste faktorerna är att projektet fortsätter att utvecklas väl och att det ultimata slutmålet fortsatt ligger på att förutsäga patientsvaret på läkemedelsbehandlingarna. På kort sikt kommer den nu pågående andra studien att utökas med fler nyinsamlade blodprover, som ska tillhandahållas av läkemedelspartnern, för att validera statistiken", skriver bolaget och tillägger att den utökade studien kommer att vara till nytta i Immunovias program för tidig upptäckt av lungcancer.

Parallellt driver Immunovia egna studier för tidig upptäckt av lungcancer och har nu identifierat två målområden för tester. Bolaget har även byggt upp ett nätverk av nyckelforskare på området som väntas leverera blodprover till de olika testfaserna. De första leveranserna från nätverket väntas ske under fjärde kvartalet 2019.

Anna Sundström
anna.sundstrom@finwire.se, 0733-988 404
Nyhetsbyrån Finwire

Bolag: Immunovia
Kategorier: biotech healthcare lifescience