2019-10-03 08:54:38

Finwire News

H&M:s rapport visar att bolaget är på rätt väg - Danske Bank

H&M släppte på torsdagen en stark rapport som innehåller gott om tecken på att bolaget är på rätt väg, men en del av den goda utvecklingen är redan inprisad i aktien. Det menar Danske Banks sparekonom Maria Landeborn.

"Marginalen ökar mer än väntat, lagret minskar som andel av omsättningen och man säljer mer av fullpriskollektionen. Dessutom växer försäljningen online så det knakar", konstaterar hon i en skriftlig kommentar.

Rörelseresultatet var drygt 3 procent bättre än förväntat enligt Factsets analytikerestimat. Vidare var försäljningen i september upp med 8 procent i lokala valutor.

"Det har funnits en oro att förväntningarna var högt ställda på H&M:s rapport, men den överträffar faktiskt estimaten och bekräftar bilden av att bolaget är på rätt väg. Det är inte längre bara försäljningen som ökar, utan även lönsamheten lyfter och dessutom mer än vad marknaden väntat sig", skriver sparekonomen.

Maria Landeborn anser att kursreaktionen är svårförutsägbar, trots en stark rapport. Detta då aktien redan har stigit 50 procent bara sedan årsskiftet.

Anton Wilén
anton.wilen@finwire.se, 0765-46 64 41
Nyhetsbyrån Finwire

Bolag: H&M
Kategorier: analytics consumergoods ecommerce fashion retail stocks tech