2019-10-15 12:54:36

Finwire News

Brighter planerar för större kapitalanskaffning - ordförande

Medicinteknikbolaget Brighter planerar efter sommarens riktade emissioner att göra ytterligare en stor kapitalanskaffning. Det sade bolagets grundare och styrelseordförande Truls Sjöstedt under Aktiespararnas Aktiedagen som går av stapeln på tisdagen.

Brighter ser att USA är en spännande marknad men fokuserar nu på andra geografiska marknader.

- Vi har förberett all dokumentation för USA men just nu har vi full fokus på Mellanöstern och Sydostasien. Även om vi växer så är vi ett litet bolag. Det sker inte på 24 timmar - men USA ligger i pipen, sade Truls Sjöstedt.

Under sommaren gjorde bolaget ett antal riktade emissioner och fick in omkring 70 miljoner kronor. Enligt Truls Sjöstedt handlar det om en grupp långivare som gick in i bolaget under förra året som nu valde att kvitta in sig. Samtidigt planerar bolaget för att göra en ny kapitalinjektion.

- Vi håller på och planerar för en större kapitalanskaffning. Vi har inte gått ut med mer detaljer kring den men det står i vår rapport att det är något vi planerar. Sedan handlar det om rätt läge och tajming, sade Truls Sjöstedt.

När når ni breakeven?

- Teoretiskt skulle vi kunna leva på ett land eller i alla fall Sverige och Norden, men vi ser att potentialen är mycket större, sade Truls Sjöstedt och tillade:

- Vi kan säga att vi ganska snabbt går med vinst per kund, sedan beror det mycket på hur mycket vi expanderar, sade han.

Anna Sundström
anna.sundstrom@finwire.se, 0733-988 404
Nyhetsbyrån Finwire

Bolag: Brighter
Kategorier: funding healthcare lifescience medtech