2019-10-16 08:08:35

Finwire News

Serneke dementerar mediauppgifter om Karlatornet

Byggbolaget Serneke uppger i ett pressmeddelande att cirka 80 procent av lägenhetsköparna i Karlatornet har godkänt den uppdaterade tidplanen. Detta som en kommentar till de, enligt bolaget, "olika, och stundtals helt felaktiga, uppgifter i media" som framkom under gårdagen.

I mitten av augusti sköt byggbolaget fram det planerade inflyttningsdatumet för Karlatornet, som ska bli Nordens högsta hus, till andra halvåret 2022. Enligt en första tidplan skulle inflyttningen starta under senare delen av 2021.

SVT rapporterade under tisdagen att ett hundratal av Sernekes kunder inte har godkänt förseningen av Karlatornet och att byggnationen därför riskerar att försenas än mer då det kan påverka finansieringen av projektet.

Bolaget uppger nu att ett fyrtiotal lägenhetsköpare har uttryckt önskemål om att häva avtalen på grund av ändrade förutsättningar, samtidigt som cirka 60 köpare har valt att stå kvar med ett ursprungligt bindande avtal. 487 av Karlatornets totalt 594 lägenheter ska ha funnit köpare som tecknat bindande förhandsavtal.

"Vi är väldigt glada att kunna konstatera att en stor majoritet av köparna är med oss i detta unika projekt, visar förståelse för den uppdaterade tidplanen och ser fram emot sitt boende i Karlatornet. Detta är förstås oerhört positivt och har varit en förutsättning för att komma vidare i projektet och även ett krav från bank och kommande JV-partner att tidplanen konfirmerades av köparna. Nu kan vi fortsätta resan mot de 73 våningarna enligt en låst tidplan", kommenterar vd Ola Serneke.

Anton Wilén
anton.wilen@finwire.se, 0765-46 64 41
Nyhetsbyrån Finwire

Bolag: Serneke
Kategorier: construction industrials realestate