2019-02-08 11:50:47

Finwire Smallcap

Hotellbokningssajten Nustay gör emission och siktar på notering på Spotlight under våren

Nustay tar in nytt kapital och siktar på att noteras på Spotlight Stock Market under det första kvartalet i år. Inför emissionen har bolaget fått teckningsförbindelser om cirka 12 miljoner danska kronor, enligt ett pressmeddelande.

Danska Nustay verkar inom hotellbokningsmarknaden och ska erbjuda ett nytt bokningskoncept. Bolaget har bland annat avtal med Google Hotel Ads.

"Nustay skiljer sig från konkurrerande OTA-aktörer som Booking.com och Hotels.com, genom att kombinera de bästa aspekterna av befintlig onlinebokning - ett stort hotellutbud, en utmärkt bokningsupplevelse och lägre priser än sina konkurrenter", framgår av ett pressmeddelande. Bolaget framhåller också att deras förmåga att kombinera låga priser från Business-to-Business-modellen med business-to-consumer-modellen är en viktig skillnad mellan Nustay och andra hotellbokningsajter.

Pengarna som Nustay tar in genom nyemissionen ska främst finansiera marknadsföring av bolagets hotellbokningsplattform och facilitera Nustays fortsatta tillväxt. Pengarna ska också gå till övriga rörelsekostnader och ge en spridning i ägande.

Anna Sundström
anna.sundstrom@finwire.se, 0733-988 404
Nyhetsbyrån Finwire

Bolag: Nustay
Kategorier: consumerservices funding hotel ipo leisure tech